11 veljača

Plaćanje računa na blagajni Zaprešića d.o.o.

Obavještavamo građane da će od 15.02.2021. godine na blagajni Zaprešića d.o.o. u Zaprešiću, Zelengaj 15, moći plaćati samo račune za vodne usluge, odvoz otpada, grobne pristojbe i parkirališne karte.

Račune ostalih usluga naručene po pojedinačnom zahtjevu (usluge specijalnih komunalnih vozila, vodovodni i kanalizacijski priključci, pražnjenja septičkih jama i drugo)  građani će moći platiti internet bankarstvom ili u poslovnicama ovlaštenih institucija platnog prometa (FINA, banka, pošta).

14 siječanj

Obustava obračuna i naplate računa stanarima iseljenim zbog potresa

Obustavlja se obračun i naplata računa za javnu uslugu miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada stanarima u stambeno poslovnim objektima koji su odlukom nadležne komisije označeni oznakom “neupotrebljivo” ili “privremeno neupotrebljivo” i iz kojih su korisnici nekretnine iseljeni.

Odluka o obustavi obračuna i naplate računa za javnu uslugu miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada

31 prosinac

Pozivaju se stanovnici sa područja Siska i Petrinje pogođenog potresom kojima će Zaprešić biti buduće boravište da se jave u Zaprešić d.o.o. radi reguliranja prava na povlaštenu parkirališnu kartu.

03 prosinac

Računi za odvoz otpada

Korisnicima koji su u preplati Zaprešić d.o.o. će od prosinca 2020. godine preplaćeni iznos krajnjeg kupca  za usluge odvoza komunalnog otpada koristiti za umanjenje iznosa za plaćanje računa.

Na računu će se iskazivati ukupan iznos računa za obračunsko razdoblje, iznos preplate i iznos za plaćanje, a na uplatnici će biti iznos koji je potrebno platiti (iznos računa umanjen za preplatu.

03 studeni

Novi drvoredi u Zaprešiću

Uz šetnicu prema OŠ LJ. Gaja posadili smo 37 novih stabala Platanus acerifolia, a u tijeku je i sadnja i 6 stabala Liquidambar styraciflua u Ulici V. Nazora koji će zamijeniti uklonjene stare čemprese.

Stabla platana su visine 6 metara, te je korijen tretiran mikoriznim gljivicama za što uspješniji rast stabala.

 

12 listopad

Zimsko radno vrijeme reciklažnih dvorišta

Obaviještavamo sve naše korisnike kako će reciklažna dvorišta Zaprešić i Brdovec, početi sa zimskim radnim vremenom, počevši od ponedjeljka, 2. studenog 2020. godine.
Zimsko radno vrijeme je ponedjeljak – petak od 08:00 do 17:00 sati te subotom od 08:00 do 14:00 sati.

Podsjećamo sve naše korisnike kako u reciklažnim dvorištima mogu, bez naknade, zbrinuti preko 40 vrsta otpada!

14 srpanj

Uklanjanje spremnika za tekstil sa zelenih otoka

Dana 13.07.2020. sa zelenih otoka na području grada Zaprešića te općina Brdovec, Bistra, Marija Gorica, Pušća, Dubravica i Luka, uklonjeni su spremnici za rabljenu odjeću, obuću te ostali kućanski tekstil od strane tvrtke Z.I.T.O. d.o.o.
Ovu vrstu otpada korisnici naših usluga mogu bez naknade odložiti u reciklažnim dvorištima Zaprešić (Ulica bana Josipa Jelačića 168) i Brdovec (Mihovila Krušlina 35, Ključ Brdovečki) putem odgovarajućih spremnika.

Razlog uklanjanja spremnika je konstantno onečišćavanje okoline uz zelene otoke te jednostavnija kontrola tekstilnog otpada koji se zbrinjava.