PREZENTACIJA SUSTAVA ZA AUTOMATSKU IDENTIFIKACIJU OTPADA PREDSTAVNICIMA ZAGREBAČKOG HOLDINGA D.O.O. PODRUŽNICE ČISTOĆA

U novoj poslovnoj zgradi Zaprešić d.o.o. posjetila nas je direktorica Zagrebačkog holdinga d.o.o. podružnice Čistoća, gđa Marina Lovrečki sa svojim suradnicima. Povod je bila prezentacija sustava za automatsku identifikaciju posuda za odvoz otpada . Naime, Zaprešić d.o.o., među prvima u Hrvatskoj, uveo je čipirane posude još 2011. godine u općini Bistra, te 2013. godine u gradu Zaprešiću i okolnim općinama te se odvoz otpada vrši od “vrata do vrata”.

Gostima je uživo prezentiran postupak čipiranja posuda te dijelovi sustava na kamionu – računala koje se instalira u kabini i elektroničkih komponenti za identifikaciju RFID signala s transpondera ugrađenog u posudu. Osim toga, gosti su posjetili i pročistač otpadnih voda gdje su imali priliku vidjeti pilot projekt sustava za dehidraciju mulja. S obzirom na veliku količinu mulja koji pročistač proizvodi, kompostiranjem mulj postaje bezopasan otpad te se na kraju postupka može koristiti na javno prometnim i zelenim površinama.

Izuzetno smo ponosni na činjenicu da naše komunalno poduzeće služi kao primjer dobrog rada u području gospodarenja otpadom, kako Zagrebu, tako i ostalim komunalnim poduzećima kojima smo također prezentirali svoj sustav (Zadar, Konjščina, Kutina, Rijeka).

×
×

Košarica

Skip to content