Parkirališta

Parkirališta

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Zaprešića održanoj 02.srpnja.2019. godine donesena je Odluka o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Zaprešića. Temeljem Odluke, za organizaciju, nadzor i naplatu parkiranja vozila u Zaprešiću nadležan je  Zaprešić d.o.o., RJ parkirališta.

Odlukom o besplatnom parkiranju za dobrovoljne darivatelje krviOdluka o izmjenama i dopunama Odluke o besplatnom parkiranju za dobrovoljne darivatelje krvi pravo na besplatno parkiranje ostvaruju dobrovoljni darivatelji krvi koji imaju prebivalište na području Grada Zaprešića i vozilo u vlasništvu ili leasngu.

Lokacije javnih parkirališta s naplatom razvrstane su u dvije zone. U prvoj zoni, označenoj crvenom bojom, cijena sata parkiranja je 0,50 eur, a vremenski je ograničena na 2 sata. U drugoj zoni, označenoj žutom bojom, vremenskog ograničenja nema, a cijena sata je 0,40 eur.

Parkiranje se naplaćuje radnim danom od 7 do 19 sati, a subotom od 7 do 13 sati.  Parkiranje nedjeljom i praznicima se ne naplaćuje.

Na lokacijama parkirališta postavljeni su parkirni aparati sa detaljnim uputama za kupnju parkirališne karte. Parkirališnu kartu korisnik mora vidljivo istaknuti u vozilu (ispod vjetrobranskog stakla) kako bi ista bila vidljiva kontroloru naplate parkiranja.

Plaćanje parkiranja po satu omogućeno je i slanjem SMS poruke na posebne (m-parking) brojeve, koji označuju pojedinu parkirališnu zonu. Za prvu zonu to je broj 707031, a za drugu 707032.

Osim karte po satu parkiranja, moguće je kupiti i dnevnu parkirališnu kartu, te mjesečne i godišnje karte. Zahtjev za izdavanje mjesečnih i godišnjih parkirališnih karata potrebno je, uz potrebnu dokumentaciju, dostaviti na adresu Zaprešića d.o.o., Zelengaj 15 ili elektroničkom poštom na adresu parkiralista@komunalno-zapresic.hr.

Dnevna parkirališna karta (DPK) je jedinstvena (vrijedi za prvu i drugu zonu) i iznosi 7,96 eur. Vrijedi 24h ili do istog sata slijedećeg radnog dana.

Fotogalerija