KOSOVSKO IZASLASTVO U POSJETU ZAPREŠIĆU D.O.O.

Udruga općina u RH domaćin je kosovskoj delegaciji u sastavu 21 predstavnika općina, gradova i institucija u trodnevnom posjetu Hrvatskoj na temu “Gospodarenje otpadom – iskustva Hrvatske”. Zaprešić d.o.o. poslužio je kao primjer dobre prakse na tu temu, pa smo četvrtak, 6.10. imali čast ugostiti ih u novoj poslovnoj zgradi te im prezentirati svoje poslovanje.

Na samom početku, gostima iz Republike Kosove dobrodošlicu je zaželio gradonačelnik Zaprešića Željko Turk i direktor Zaprešića d.o.o. Željko Majcen. Zatim je uslijedila prezentacija o poslovanju Zaprešića d.o.o. i VIO Zaprešića d.o.o. s posebnim naglaskom na sustav za automatsku identifikaciju pri sakupljanju otpada, a gosti su imali priliku i uživo vidjeti demonstraciju funkcioniranja sustava na kamionu za odvoz otpada.

Osim navedenog, posjetili su i naš pročistač otpadnih voda gdje im je prikazana prva faza mehaničkog pročišćavanja, te pilot projekt kompostane za preradu mulja. Posjetili su i općinu Brdovec gdje ih je ugostio načelnik općine Alen Prelec te ih odveo u obilazak zelenih otoka na podrućju općine.

×
×

Košarica

Skip to content