3. KONFERENCIJA NA TEMU KOMUNALNE I MUNICIPALNE INFRASTRUKTURE

U prijestolnici Europske unije, Bruxellesu, 24. i 25.1.2017. održana je 3. Konferencija na temu komunalne i municipalne infrastrukture. Glavna tema ovogodišnje konferencije bila je “Investicije, kružna ekonomija u utjecaj klimatske regulative iz paketa COP22”.
Konferenciji su prisustvovali europarlamentarci Ivana Maletić, Davor Škrlec, Ruža Tomašić i dr. ispred kojih je zapaženi uvodni govor održao gradonačelnik Zaprešića Željko Turk te naglasio važnost umrežavanja svih sudionika.
Predstavnici grada Zaprešića i Zaprešića d.o.o. sa ostalim sudionicima, predstavnicima ostalih komunalnih društava i jedinica lokalne samouprave, razmijenili su iskustva na temu gradnje vodnokomunalne infrastrukture, s posebnim osvrtom na temu gradnje kanalizacije i uređaja za pročišćavanje a upoznali su se i s detaljnim oblicima financiranja iz EU fondova, umrežavanja s inozemnim investitorima, donositeljima odluka na razini EU, sektorskim stručnjacima i udrugama, dobavljačima tehnologija, konzultantima i drugima, koji pokazuju osobito zanimanje za komunalni i javni sektor na području jugoistočne Europe.
Organizatori su osigurali i važne studijske posjete, kako bi se sudionici na licu mjesta upoznali s najboljim europskim praksama. Posjetili su postrojenje za spaljivanje otpada i proizvodnju električne energije Bruxelles-Energie, postrojenje za obradu otpadnih voda Bruxelles-North te groblja Evere i Laeken.

×
×

Košarica

Skip to content