NAPLATA PARKIRANJA U GRADU ZAPREŠIĆU

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Zaprešića održanoj 19.12.2017. godine donesena je Odluka o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području grada Zaprešića. Temeljem Odluke, za organizaciju, nadzor i naplatu parkiranja vozila u Zaprešiću nadležan je Zaprešić d.o.o., RJ parkirališta.

Vrijeme naplate:

Parkiranje će se naplaćivati od 01.02.2018. godine radnim danom od 7 do 19 sati, a subotom od 7 do 13 sati. Parkiranje nedjeljom i praznicima neće se naplaćivati.

Mjesečne i godišnje parkirališne karte biti će u prodaji od 22.01.2018. godine, u prostorijama Zaprešića d.o.o., RJ parkirališta. Zahtjev za izdavanje mjesečnih i godišnjih parkirališnih karata moguće je, uz potrebnu dokumentaciju, dostaviti i elektroničkom poštom na adresu parkiralista@komunalno-zapresic.hr.

Parkirališne karte:

Parkirališne karte moguće je kupiti:

  • na parkirnom aparatu (po satu)
  • mobilnim uređajem (po satu)
  • u prostorijama Zaprešića d.o.o., Zelengaj 15 (dnevne, mjesečne i godišnje)


U pripremi je i mogućnost kupnje parkirališne karte putem web portala, o čemu će građani na vrijeme biti obaviješteni. Putem WEB-a neće biti moguće kupiti prvu povlaštenu kartu jer je potrebno dokazati pravo na istu. Nakon toga povlašteni korisnici će moći produživati kupljene proizvode.

Lokacije javnih parkirališta s naplatom razvrstane su u dvije zone. U prvoj zoni, označenoj crvenom bojom, cijena sata parkiranja je 5 kn, a vremenski je ograničena na 2 sata. U drugoj zoni, označenoj žutom bojom, vremenskog ograničenja nema, a cijena sata je 3 kn.

Na lokacijama parkirališta biti će postavljeno 40 parkirnih aparata sa detaljnim uputama za kupnju parkirališne karte. Parkirališnu kartu korisnik mora vidljivo istaknuti u vozilu (ispod vjetrobranskog stakla) kako bi ista bila vidljiva kontroloru naplate parkiranja.

Plaćanje parkiranja po satu omogućeno je i slanjem SMS poruke na posebne (m-parking) brojeve, koji označuju pojedinu parkirališnu zonu. Za prvu zonu to je broj 707031, a za drugu 707032.

Osim karte po satu parkiranja, moguće je kupiti i dnevnu parkirališnu kartu, te mjesečne i godišnje karte.

Dnevna parkirališna karta (DPK) je jedinstvena (vrijedi za prvu i drugu zonu) i iznosi 60 kn. Vrijedi 24h ili do istog sata slijedećeg radnog dana.

KOMERCIJALNE CIJENE MJESEČNIH I GODIŠNJIH KARATA

*parkiranje u prvoj zoni vremenski je ograničeno na dva sata u kontinuitetu unutar jednog parkirališta

Povlaštene parkirališne karte (PPK)

Za osobe s prebivalištem u zonama naplate parkiranja, studente Veleučilišta Baltazar Zaprešić, obrtnike i pravne osobe koje koje imaju sjedište ili koriste poslovni prostor unutar zone i zaposlenike pravnih osoba koje imaju sjedište ili koriste poslovni prostor unutar zone naplate parkiranja, predviđena je povlaštena karta (PPK).

Na povlaštene parkirališne karte ne primjenjuje se vremensko ograničenje trajanja parkiranja, a izdaju se najduže do 12 mjeseci.

CIJENE POVLAŠTENIH PARKIRALIŠNIH KARATA

Za ostvarivanje prava na povlaštenu parkirališnu kartu potrebno je donijeti odgovarajuću dokumentaciju, ovisno o vrsti povlaštene parkirališne karte koju se želi kupiti:

ZONE NAPLATE PARKIRANJA

PRVA ZONA – crvena boja – vremenski ograničena na 2 sata:

DRUGA ZONA – žuta boja:


×
×

Košarica

Skip to content