ELEKTRONIČKA PARKING KARTA

Uz satne karte kupljene na parkirnom automatu i usluge sms parkinga, građani mogu kupiti parking bon u vrijednosti 50, 100, 150 ili 200kn kojim će plaćati uslugu parkiranja.

Prepaid parking  bon ( PPB)  je kombinacija  usluge i   unaprijed plaćenog iznosa koji se može koristiti u svim zonama parkiranja. Prilikom kupnje PPB  važenje istog se veže za registarsku oznaku vozila. PPB vrijedi samo za jedno vozilo. Promjena registarske oznake za koju vrijedi PPB nije moguća.

Korisnik PPB ne treba na parkiralištu raditi ništa posebno. Ukoliko kontrolor parkiranja primijeti parkirano vozilo bez standardne  parkirne karte,  a isto ima aktivan PPB s dovoljnim iznosom za satnu kartu,  umjesto da mu izda dnevnu parkirnu kartu,  kontrolor  će aktivirati  karnet satnu  kartu  po cijeni zone u kojoj je zatečeno vozilo. Satna karta će biti ispisana i stavljena ispod brisača, a korisnik će dobiti  sms obavijest o aktiviranju satne karte. Ako vozilo ostane parkirano nakon isteka satne karte, kontrolor će na isti način produžiti kartu novom satnom kartom sve do maksimalno dozvoljenog vremena parkiranja za tu zonu i dok ima dovoljnog iznosa na PPB-u.

Kada  preostali iznos novca u  PPB padne na razinu manju od cijene najskuplje zone korisnik će dobiti obavijest o tome da je PPB potrošen. Ponovnom kupnjom PPB preostali iznos prethodnog bona  prenijeti će se  na novi bon. Ako korisnik kupi sms-parking kartu ista će se nastaviti na trajanje aktivne satne karte kupljene putem PPB.

Uvid u stanje iznosa PPB biti će moguć u uredu koncesionara parkiranja  ili putem web portala WebPark koji je u pripremi.

Trajanje  PPB je neograničeno.

Zahtjev za izdavanje PPB-a moguće je podnijeti u prostorije Zaprešića d.o.o., RJ parkirališta osobno ili elektroničkom poštom na adresu parkiralista@komunalno-zapresic.hr.

×
×

Košarica

Skip to content