Dodjela priznanja HGK

Obavještavamo Vas da je Komisija za nagrade i priznanja na sjednici Grupacije održavanja zelenih površina pri HGK dodjeljivala nagrade i priznanja trgovačkim društvima i pojedincima koji se bave održavanjem javnih zelenih površina.

Zaprešić d.o.o. ove godine nije dobio priznanje. Nismo čak ni bili nominirani.

Priznanje za osobni doprinos u komunalnoj djelatnosti održavanja javnih zelenih površina u Republici Hrvatskoj dodijeljeno je našem kolegi Luki Sinkoviću, voditelju radne jedinice Održavanje javno prometnih i zelenih površina i tržnice, jer upravo je on zaslužan i odgovoran za stanje javnih zelenih površina u Gradu Zaprešiću.

Ovo zahtjevno radno mjesto obuhvaća održavanje javnih gradskih površina, koordinaciju ručnog i strojnog čišćenja gradskih nogostupa, kolnika i parkirališta te skupljanje otpada po zelenim površinama, organizaciju košnje nekoliko tisuća kvadrata travnatih površina, malčiranje korovišta, uređenje i održavanje gradskih parkova, sadnju stabala, brigu oko nabave sadnica, organizaciju sadnje cvijeća, održavanje golf terena, vođenje rasadnika, održavanje desetak rotora i oko dvadeset dječjih parkova,  održavanje gradskih fontana, kompletnu brigu oko gradskog klizališta, vođenje piknik zone Zajarki, održavanje javnih gradskih wc-a, održavanje tržnice, najam stolova i klupa na tržnici na malo, održavanje velike zelene tržnice i održavanja parkova za pse. Kao voditelj „male“ zimske službe, voditelj radne jedinice organizira čišćenje snijega s nogostupa, autobusnih stanica, prilaza odgojno-obrazovnim ustanovama, domovima zdravlja te s pješačkih prijelaza.

Uz navedeno, Sinke za blagdane organizira kompletno ukrašavanje i kićenje Grada. Pred sve državne blagdane koordinira postavljanje državnih i gradskih zastava na rasvjetnim stupovima te na jarbolima po gradu.

Prema njegovim idejama za Uskrs je napravljeno nekoliko Uskršnjih zečeva od bala slame, za Valentinovo veliko željezno crveno srce postavljeno na gradskom trgu, a na Badnjak su nas na ulazu u poslovnu zgradu, dočekali veliki gnomovi (za koje je sam napravio metalnu konstrukciju) obučeni u borove grane, sa kapama i nosevima od rabljene odjeće, prikupljene na našim reciklažnim dvorištima. Blagdane su nam uljepšali i snjegovići od drveta, drveni sobovi i velike saonice koje ste imali prilike vidjeti po Gradu.

On surađuje sa Turističkom zajednicom Grada Zaprešića u vezi događaja u Gradu Zaprešiću za razne gradske događaje, sa Agronomskim fakultetom surađuje na 6-godišnji LFE projekt s temom ukrasnih invazivnih biljnih vrsta (ORNAMENTALIAS).

Naručio je studiju Šumarskog instituta iz Jastrebarskog o zdravstvenom stanju kestena u Aleji Đure Jelačića iz čega je proizašla zamjena svih oboljelih stabala u  park šumi Novi Dvori čije rušenje, te nabavu novih sadnica i sadnju je koordinirao upravo on.

Također sudjelovao je u programu uklanjanja invazivne vrste crvenouhe kornjače iz jezera na golf igralištu i član je Gradskog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Grada Zaprešića.

Radna jedinica kojom rukovodi, broji 40 radnika o kojima svakodnevno vodi brigu, organizira im posao, pomaže im i pruža podršku u radu.

Jako smo ponosni na Luku. Smatramo da bi Grad Zaprešić bio puno ljepše i bolje mjesto sa više Luka.

×
×

Košarica

Skip to content